Egy hete indította útjára az Idősebb könyvbarátok klubját a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Az ingyenes program az 50 év fölöttieknek kínál kikapcsolódási lehetőséget és hasznos időtöltést. A program keretében a könyvtárosok – igény esetén – válaszolnak az internethasználattal kapcsolatos kérdésekre, illetve bemutatják az online számlafizetés menetét.

Ferencz-Mátéfi Kriszta
Ferencz-Mátéfi Kriszta

Adásunk második felében Ferencz-Mátéfi Kriszta, a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár igazgatója ismerteti az újonnan szerveződő kezdeményezést, előtte azonban folytatjuk beszélgetésünket Dr. Túrós Erzsébet családszakorvossal.

A geriátriát is behatóan tanulmányozó kolozsvári szakember a múlt héten ? egyebek mellett ? azt is elárulta nekünk, hogy hogyan lehet felkészülni az életminőség romlására, és hogyan lehet az időskori életminőséget javítani? A beszélgetés első részét itt meghallgathatják.

Dr. Túrós Erzsébet
Dr. Túrós Erzsébet

A mai félórában szót ejtünk tudományos vizsgálatokról, amelyek annak jártak utána, hogy milyen hatással vannak az unokák a nagyszüleik egészségi állapotára és gondolkodási készségére. Hogyan válhatunk olyan idősekké, akiknek a társaságát nem elkerülik, hanem keresik a fiatalok? Mit tanácsol a szakember frissen nyugdíjba vonult személyek számára, akik hirtelen túl sok szabadidővel találják szemben magukat és – ettől elszomorodva – depresszív tünetekkel reagálnak?

Hallgassa meg a műsort!