• Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj consideră că amplasarea în faţa grupului statuar Matia Corvin din Cluj-Napoca, a unei inscripţii neautorizate nu este infracţiune. În 2011 a fosta amplasată o inscripţie jignitoare pentru maghiari în faţa grupului statuar, inscripţie care se găseşte şi astăzi în acelaşi loc. Citatul atribuit istoricului român Nicolae Iorga a apărut pentru prima dată în 1932 pe soclul statuii lui Matia Corvin, cu textul: “Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam când încerca să învingă Moldova nebiruită”.
  • Clubul de fotbal VSC Debrecen şi Academia de Fotbal din Debrecen caută tinere talente şi în rândul maghiarilor de peste graniţele Ungariei, a anunţat László PAPP, primarul oraşului Debrecen.
  • Urmărim Zilele Filmului Maghiar „Filmtettfeszt”. Evenimentele se vor desfăşura simultan în 15 oraşe din Transilvania.
  • Cu ocazia Zilei Europene a Muzicii Vechi, astăzi, are loc la Biserica Neagră din Brașov un nou concert (concertul BACH 2.1 – integrala concertelor pentru două clavecine și orchestră de coarde de Johann Sebastian Bach, 19.00).
  • Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Sibiu vine în sprijinul sibienilor și locuitorilor comunelor arondate pe linie de evidență a persoanei  pentru ca persoanele cu drept de vot care au cartea de identitate expirată să poată intra în legalitate și să  își exercite acest drept la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020.

Bejegyzés navigáció