• Anul viitor 5.300 de elevi maghiari de clasa a VII-a, din afara graniţelor vor putea vizita Ungaria şi peste o mie de pedagogi pot participa la cursuri de pregătire profesională în cadrul programului Fără Graniţe în Ungaria – a informat ieri secretarul de stat responsabil pentru relaţia cu parlamentul, din cadrul Ministerului Resurselor Umane.
  • La ora 19:00 la Institutul Balassi se desfasoara serată muzicală Lajtha László (1892–1963). Invitatul special al serii este Gyurkó Csilla, una din moştenitoarele compozitorului. Evenimentul va demara cu prezentarea Suplimentului publicat împreună cu revista Observator Cultural care completează seria de suplimente dedicate celor trei mari compozitori maghiari ai secolului al XX-lea: Bartók, Kodály, Lajtha.
  • La Odorheiu Secuiesc astazi se lansează aplicaţia turistică a judeţului Harghita de către Consiliul Judeţean Harghita.
  • Consiliul Judeţean Harghita a anunţat că reziliază contractul cu firma din Turda care furnizează produse de panificaţie în majoritatea localităţilor din judeţ, în cadrul programului ‘Laptele şi Cornul’, decizia fiind luată pentru comunele Ditrău, Lăzarea, Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc. Elevii din localităţile menţionate au primit de mai multe ori cornuri mucegăite, cu un gramaj mai mic decât cel stabilit, sau a căror garanţie nu era menţionată pe ambalaj.
  • Site-ul panoramic de promovare a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, lansat în anul 2010, a fost completat cu câteva zeci de monumente istorice, arhitecturale, culturale şi naturale. Printre noutăţi se numără Palatul Culturii şi Biblioteca Teleki din Târgu Mureş, Muzeul satului din satul Valea Zălanului, castelele Daniel din Vârghiş şi Tălişoara, conacele Mikó din Olteni şi Kálnoky din Micloşoara. Pagina web „Panorame din Ţinutul secuiesc” poate fi accesată în trei limbi – română, maghiară şi engleză, iar pentru realizarea ei s-a folosit una dintre cele mai moderne tehnici fotografice actuale, respectiv panorame sferice de 360 de grade, care permit vizitatorilor să facă o călătorie virtuală în interiorul sau în jurul acestor obiective.
  • Interviu cu Ádám Ágnes (M-Ciuc) despre vopseaua naturală cu proteină din lapte care contine caseina (proteina din lapte), praf de calcar, argila si pigmenti naturali. Acest tip de vopsea este o vopsea ecologica, nu este toxica, nu are amprenta de carbon, este rezistenta, in mod natural, la mucegai si nu are miros.

Bejegyzés navigáció