• Astăzi este sărbătorită ziua Sfânta Elisabeta (1207-1231), ducesă de Turingia şi principesă a Ungariei. Organizaţia Caritas a Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia organizează în fiecare an colecta Sfânta Elisabeta. În acest an donațiile vor fi oferite pentru pentru menţinerea îngrijirii la domiciliu. Anul trecut a fost susținută educaţia copiilor defavorizaţi.
  • Vorbim despre expoziția „Arhiva în mișcare” de la Universitatea Sapientia din Cluj Napoca. Expoziția are ca temă: memoria vieții sportive clujene păstrată în imagini colecționate de către istoricul de sport KILLYÉNI András. Viata sportiva din Cluj si-a dat startul acum 200 de ani, odata cu infiintarea scolii de scrima de catre Gaetano Biasini in anul 1818. Imaginile provenite din diferite colecții și albume private au fost prelucrate și arhivate de către Asociația Audiovizuală Transilvană în cadrul proiectului intitulat Ziua Mondială a Patrimoniului Audiovizual.
  • Bartók Béla și povestea Prinţului cioplit din lemn – spectacol muzical educativ pentru copii – va fi prezentat publicului din Cluj, Alba-Iulia și Sibiu cu ajutorul Institutului Maghiar din București, în perioada 20-23 noiembrie.
  • Reprezentanţii românilor din Ungaria neagă că le-ar fi fost interzisă participarea la evenimentele dedicate Centenarului, scrie cotidianul maghiar din Transilvania Krónika, după ce preşedintele PMP, Eugen Tomac a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de duminică de la Alba Iulia că Guvernul Ungariei le-a interzis profesorilor din şcolile româneşti din Ungaria să participe la un eveniment de sâmbătă de la Jula (Gyula) al unor organizaţii româneşti, ocazionat de apropierea datei la care se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire.

Bejegyzés navigáció