Nemzeti régiók – kevés a támogató aláírás egyelőre

Nehezen gyűlnek az aláírások a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására közölte a Székely Nemzeti Tanács. Az SZNT akcióját azért indították, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez. Már csak 90 nap van hátra az akció végéig, és mindössze 60 ezer aláírás gyűlt össze.

(tovább…) Continue Reading

Divatban a kitiltás

Három évre tiltották ki Romániából nemzetbiztonsági okokra hivatkozva Dabis Attilát, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottját ? derült ki abból a határozatból, amelyet a határrendészet továbbított az érintettnek. Dabis Attila tegnap a Magyar Távirati Irodának elmondta, hogy közérdekű adatigényléssel fordult több román hatósághoz is. (tovább…)

Continue Reading

Őrtüzek Székelyföldön

A Székely Nemzeti Tanács múlt hónap végén Székelyföld Autonómiájának Napjává nyilvánította október utolsó vasárnapját, és azzal a felhívással fordult a világ keresztény, magyar gyülekezeteihez, hogy az idei autonómianapon templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért. (tovább…)

Continue Reading