“Technikai” dokumentumot írt alá az ALDE és a Pro Románia

Sorin Cîmpeanu és Norica Nicolai lesznek a Pro Románia – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) választási szövetség társ-elnökei, amelyek együtt támogatják Mircea Diaconu elnöki jelöltségét – jelentette be még kedden este Victor Ponta, a Pro Románia elnöke. A Mircea Diaconu jelöltségét támogató megállapodást ma alá is írta  a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége.

(tovább…) Continue Reading

Érettségi: Tipikusan balkáni megoldás

Megalázó és felesleges az érettségi dolgozatok vándoroltatása ? nyilatkozta Magyari Tivadar. Az RMDSZ oktatásért felelős főtitkárhelyettese szerint tipikusan balkáni megoldás az, ahogy az oktatási minisztérium minden előzetes szakmai konzultációt mellőzve, az utolsó pillanatban meghozta ezt a döntést.

Magyari Tivadar:

(tovább…)

Continue Reading

Senki nem vállalja a jogsértő oktatási tervezetet

Még a kezdeményező, Ecaterina Andronescu szociáldemokrata szenátor nem ért egyet maradéktalanul az oktatási törvény tervezetével, amelyet a napokban megvitatásra megküldtek a szociális partnereknek. A javaslat az oktatási tárca szerint is korrekcióra szorul. Egyik előírása egyébként a történelem és a földrajz oktatására vonatkozik, ami a középiskolában ismét románul zajlana a tanítás nyelvétől függetlenül.

Continue Reading