Életre nevelés – új tantárgyat tanulnak jövőtől a diákok

Az oktatási minisztérium támogatja az Életre nevelés című kötelező tantárgy bevezetését, amely több modulból állna, melyek között van a szexuális nevelés, egészségügyi nevelés is, és állampolgári ismeretek, egészséges táplálkozás, közlekedésbiztonság és elsősegélynyújtás oktatása – jelentette ki szerdán Sorin Cîmpeanu szakminiszter.

(tovább…) Continue Reading

„Technikai” dokumentumot írt alá az ALDE és a Pro Románia

Sorin Cîmpeanu és Norica Nicolai lesznek a Pro Románia – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) választási szövetség társ-elnökei, amelyek együtt támogatják Mircea Diaconu elnöki jelöltségét – jelentette be még kedden este Victor Ponta, a Pro Románia elnöke. A Mircea Diaconu jelöltségét támogató megállapodást ma alá is írta  a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége.

(tovább…) Continue Reading

Érettségi: Tipikusan balkáni megoldás

Megalázó és felesleges az érettségi dolgozatok vándoroltatása ? nyilatkozta Magyari Tivadar. Az RMDSZ oktatásért felelős főtitkárhelyettese szerint tipikusan balkáni megoldás az, ahogy az oktatási minisztérium minden előzetes szakmai konzultációt mellőzve, az utolsó pillanatban meghozta ezt a döntést.

Magyari Tivadar:

(tovább…)

Continue Reading