Piros jelzésű hőségriasztást adott ki szerdán hét megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológusok szerint a riasztás csütörtökön és pénteken érvényes Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros megyére. A nappali csúcshőmérsékletek 39 és 41 Celsius-fok között alakulnak az említett térségek nagy részében, északnyugaton pedig 35 és 38 fok között. Az éjszakai hőmérséklet nem csökken 20-24 Celsius-fok alá.

(tovább…) Continue Reading

Hidegre és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Az ország nagy részén fagy és hideg várható szerda reggelig, 19 megyére pedig sárga szélriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az elsőfokú szélriasztás kedd hajnalig érvényes a Déli- és a Keleti-Kárpátok 1700 méter fölötti térségeire, ahol 70-90 km/órás sebességgel fújhat a szél, felkavarva a havat és csökkentve a látótávolságot.

(tovább…) Continue Reading

Országszerte téliesre fordult az időjárás

7182 tonnányi csúszásgátló anyagot szórtak ki országszerte a közutakra vasárnap délután 5 és hétfő reggel 5 óra 30 perc között a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalat (CNAIR) alkalmazottai. A vállalat ma kiadott közleménye arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy vezessenek elővigyázatosan, tartsák be a különböző útszakaszokra vonatkozó korlátozásokat, ne lépjék át a sebességkorlátot, csak téli időszakra felszerelt járművekkel induljanak útra és indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.

(tovább…) Continue Reading