Az orosz és kínai vakcina is használatba kerülhet az EU-ban

Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint nincs akadálya a Szputnyik V és a Sinopharm vakcinák használatának, ha megkapják az Európai Unió jóváhagyását. A politikus azt is kifejtette: nagyon nagy érték, hogy tizenkét hónappal a vírus felbukkanása után már vannak hatékony oltóanyagok, méghozzá milliós nagyságrendben. A német egészségügyi tárca vezetője kifejtette, hogy az orosz és a kínai vakcina segíthet Európának túljutni az oltóanyaghiányon.

(tovább…) Continue Reading

Tizenegy pontos nyilatkozatot fogadtak el Kassán a “B9-ek”

Szükség van a NATO előretolt jelenlétére a Baltikumban és a Fekete-tenger térségében – állapította meg a bukaresti kilencek (B9) néven ismert, Bulgáriát, Csehországot, Észtországot, Magyarországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Szlovákiát és Romániát magába foglaló országok államfőinek február 28-án, kassai csúcsértekezletükön aláírt nyilatkozta.

(tovább…) Continue Reading

Incidensek Ukrajnában

Erőszakos tüntetéseket váltott ki Ukrajnában az orosz diplomáciai képviseletek előtt az, hogy vasárnap egy tengeri incidensben orosz hadihajók tüzet nyitottak ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, és az orosz különleges egységek elfoglaltak három ukrán hajót – közölte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. (tovább…)

Continue Reading