A referendum témái

Klaus Iohannis kijelölte az európai parlamenti választások napjára meghirdetett referendum témáit – jelenti az Agerpres hírügynökség. A népszavazáson a korrupciós tettek miatt elítéltek közkegyelemben vagy amnesztiában részesítésének megtiltásával, illetve a büntetőjog sürgősségi kormányrendelettel való módosításának megtiltásával kapcsolatban kérnék ki a lakosság véleményét.

(tovább…) Continue Reading

Májusban népszavazás?

A család fogalmáról szóló népszavazásról is tárgyaltak a PSD országos politikai tanácsának mai ülésén ? erősítette meg Liviu Dragnea pártelnök. Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes szerint, ?minden ezzel kapcsolatos számításból az derül ki?, hogy a család meghatározásának módosításáról májusban írhatnak ki népszavazást. Mint ismert, a képviselőház 2017-ben elfogadott egy hárommillió ember által aláírt alkotmánymódosító kezdeményezést, amelynek értelmében a család egy férfi és egy nő szabad akaratából létrejött házasságon alapszik ? számol be az Agerpres. (tovább…)

Continue Reading

Könnyítik a honosítást Svájcban

Legyen könnyebb a bevándorlók harmadik nemzedékének honosítása az alpesi országban ? így döntöttek tegnap Svájcban népszavazáson. A szavazók 60,4 tized százaléka támogatta voksával, hogy a kormány egyszerűsítse a hivatalos eljárást, ami mintegy 25 ezer fiatalt érint kedvezően. (tovább…)

Continue Reading