Folytatódik a Kövesi-ügy

Ma reggel a bukaresti rendőrség 18-as kapitányságán jelentkezett Laura Codruţa Kövesi volt korrupcióellenes főügyész az ellene foganatosított hatósági felügyelet kapcsán, amelyet az igazságügyben elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló ügyészségi osztály rendelt el.  

(tovább…) Continue Reading

Az ellenzék egyetért, a kormány tiltakozik

Megbeszélést tartottak tegnap a kormánypártok vezetői azt követően, hogy Klaus Iohannis államfő bejelentette: nem járul hozzá a korrupcióellenes főügyész, Laura Codruţa Kövesi tisztségből való visszahívásához. Az elnöki bejelentés hírére válaszolva Tudorel Toader igazságügyi miniszter közösségi oldalán közölte: kezdeményezni fogja, hogy a kormány forduljon az Alkotmánybíróságához az államelnöki döntés miatt. (tovább…)

Continue Reading

Kövesi elégedtelen

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet nem készített egységes jelentést az Országos Korrupcióellenes Ügyészség tevékenysége átvilágításának eredményeiről, a következtetések nem összehangoltak – mondta Laura Codruţa Kövesi DNA-főügyész a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács mai ülésén, amelyre azért kapott meghívást, hogy ismertesse álláspontját a jelentéssel kapcsolatban. (tovább…)

Continue Reading

Kövesi nem mond le

Holnap dől el, hogy az igazságügyi miniszter kezdeményezi-e az ügyészségi vezetők leváltását. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi tegnap este azt nyilatkozta a tárca vezetőjével lezajlott találkozója után, hogy Tudorel Toader nem kérte a lemondását, és neki nem áll szándékában önként távozni. (tovább…)

Continue Reading