Az újrázó városvezetők mellett számos településen jutott első mandátumához polgármester – helyhatósági választások 2020:

A Központi Választási Iroda által közzétett részleges eredmények  értelmében  a Nemzeti Liberális Párt  15, a Szociáldemokrata Párt 13, a Mentsétek meg Romániát Szövetség 4,  az RMDSZ 3 megyeszékhelyen szerzett polgármesteri széket. Az RMDSZ három megyeszékhelyen – Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben – szerezte meg a polgármesteri széket. Két várost független jelöltek vezetnek: Marosvásárhelyt és Bukarestet, a Német Demokrata Fórum pedig 1 polgármesteri tisztséget tudhat magáénak.

(tovább…) Continue Reading

Az alacsony részvételi arány ellenére nagy változásokat hoznak a helyhatósági választások

A kisebbségben kormányzó Nemzeti Liberális Párt és a magát szintén jobbközép erőként meghatározó Mentsétek meg Romániát Szövetség előretörését jelzik a tegnap tartott önkormányzati választások után ismertetett első exit-poll becslések. Az urnák lezárása után a Központi Választási Iroda által ismertetett első adatok szerint Romániában a rendszerváltás óta most volt a legalacsonyabb a részvétel.

(tovább…) Continue Reading