A Központi Választási Iroda által közzétett részleges eredmények  értelmében  a Nemzeti Liberális Párt  15, a Szociáldemokrata Párt 13, a Mentsétek meg Romániát Szövetség 4,  az RMDSZ 3 megyeszékhelyen szerzett polgármesteri széket. Az RMDSZ három megyeszékhelyen – Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben – szerezte meg a polgármesteri széket. Két várost független jelöltek vezetnek: Marosvásárhelyt és Bukarestet, a Német Demokrata Fórum pedig 1 polgármesteri tisztséget tudhat magáénak.

A CURS és az Avangarde közvélemény-kutató intézet által készített exit poll felmérések, valamint a még nem végleges de hivatalos eredmények alapján is a hivatalban lévő bukaresti főpolgármester, Gabriela Firea kihívója, Nicuşor Dan nyerte el Bukarest főpolgármesteri tisztségét a következő négy évre.

Emil Boc, Kolozsvár jelenlegi polgármestere  a Nemzeti Liberális Párt színeiben újabb négy éves mandátumhoz jutott miután a szavazatok legalább 75 százalékát szerezte meg, kihívói közül Emanuel Ungureanu és Csoma Botond körülbelül 8-9 százalékát kapta a voksoknak a vasárnapi önkormányzati választásokon. A még nem végleges eredmények tükrében a 27 fős  városi tanácsban a Nemzeti Liberális Párt 17 mandátumot szerzett a, az RMDSZ-nek 3, az USR-PLUS-nak 4, míg a PSD-nek 2 mandátum jut.

A brassói USR-PLUS párhuzamos szavazatszámlálása alapján a politikai szövetség polgármesterjelöltje, Allen Coliban kapta a legtöbb voksot a vasárnapi helyhatósági választáson.  Az USR-PLUS hétfő hajnali adatai szerint 82,4 százalékos feldolgozottság mellett Allen Coliban a szavazatok 41,16 százalékát kapta meg, őt követi csaknem 5 százalékos lemaradással a liberális párti George Scripcaru. 

Az eddigi adatok alapján Temesváron az USR-PLUS polgármesterjelöltje, Dominic Fritz a szavazatok 54,88 százalékát kapta meg, őt a PNL-s Nicolae Robu követi 34,10 százalékkal.

Marosvásárhelyen Soós Zoltán, a magyar pártok által támogatott független polgármesterjelölt nyerte a polgármester-választást. A győztes megköszönte a szavazóknak a megelőlegezett bizalmat megismételve, hogy minden vásárhelyi polgármestere akar lenni, nemzetiségtől függetlenül. Soós Zoltán személyében hosszú évek óta lesz újra magyar polgármestere Marosvásárhelynek. Szatmárnémetiben a jelenleg tisztségben levő Kereskényi Gábor, míg Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád polgármester kapott újabb négy éves megbízatást a szavazópolgároktól.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a szavazatok nagy többségét megszerezve nyerte el Csíkszereda polgármesteri székét az RMDSZ jelöltje, Korodi Attila, aki Ráduly Róbert Kálmánt követi a megyeszékhely élén. A városi tanács testületében a választási eredmények véglegesítése előtt ugyancsak nagyarányú RMDSZ-többség körvonalazódik.

Oltean Péter személyében első alkalommal lesz RMDSZ-es polgármestere a Bákó megyében található Gyimesbükk községnek. A magyarság számaránya alig éri el a 50 százalékot az 1968-as megyésítés alkalmával a moldvai megyéhez csatolt településnek.