Havazás bénítja meg Nyugat-Európát

Egyszerre hozott ködöt, esőt és havazást a Darcy névre keresztelt vihar az Egyesült Királyság keleti partvidékére. A sarkvidéki hideg egyenesen Oroszországból érkezett és volt ahol -10 fokig hűtötte a levegőt. A vastag hótakaró szinte járhatatlanná tette a főutakat Angliában, és hétfőre virradóan több oltóközpontot is be kellett zárni az ítéletidő miatt.

(tovább…) Continue Reading

Országszerte téliesre fordult az időjárás

7182 tonnányi csúszásgátló anyagot szórtak ki országszerte a közutakra vasárnap délután 5 és hétfő reggel 5 óra 30 perc között a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalat (CNAIR) alkalmazottai. A vállalat ma kiadott közleménye arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy vezessenek elővigyázatosan, tartsák be a különböző útszakaszokra vonatkozó korlátozásokat, ne lépjék át a sebességkorlátot, csak téli időszakra felszerelt járművekkel induljanak útra és indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.

(tovább…) Continue Reading

Itt van a tél, itt van újra

A magas hegyvidéken már az elmúlt napokban is voltak átmeneti havazások, ám ma bemutatkozott a 2020-as tél. A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) közleményében bejelentette, hogy hóvihar és rossz látási viszonyok miatt ma délelőtt 10 óra 30 perctől lezárták a Transzalpinát minden jármű előtt a Rânca és Obârșia Lotrului közötti szakaszon.

(tovább…) Continue Reading

Késnek a repülők a jégtelenítés miatt

Félórát késnek a repülőgépek a bukaresti repülőtereken felszálláskor, jégtelenítés miatt.  Megszokott téli tevékenységről van szó, a repülőgépek szárnyain, vezérsíkjain összegyűlt havat, jeget felszállás előtt el kell távolítani, ez harminc perces késéshez vezethet – közölték a szakemberek. A repterek ma téli körülmények között működtek – tájékoztatott a Bukaresti Repülőterek Országos Társasága. A meteorológusok szerint Bukarestben ma délután 4 óráig várható havazás, havas eső, jégképződés. (tovább…)

Continue Reading

Készültségben a belügy és az egészségügyi igazgatóságok

A Belügyminisztérium felkészült a meteorológiai figyelmeztetés által érintett megyékben esedékes beavatkozásra.A szaktárca kiegészítette személyzetét és felszerelését azokban a megyékben, ahol sárga és narancssárga jelzésű hidegre, havazásra, és hóviharra vonatkozó riadó van érvényben.Carmen Dan belügyminiszter közölte: több mint 13 ezer rendőr, tűzoltó és csendőr áll készenlétben, és arra kérte a lakosságot, hogy az érintett térségekben csak szükség esetén keljenek útra ebben az időszakban. (tovább…)

Continue Reading