Fiatal irodalom Erdélyben a rendszerváltás utáni években – Éneklő Borz

A mai műsorban folytatjuk a a Fiatal irodalom Erdélyben a rendszerváltás utáni években – című sorozatot, amelyben Tamás Dénes író, költő, egyetemi tanár az Éneklő Borz-  hangzó folyóiratról szóló előadását hallhatják, amely a szeptemberben megszervezett XII. Gyergyószárhegyi Írótalálkozón hangzott el.

(tovább…) Continue Reading

Fiatal irodalom Erdélyben a rendszerváltás utáni években – I. rész

A mai műsor a Fiatal irodalom Erdélyben a rendszerváltás utáni években – című sorozat első része, amelyben Egyed Emese költő, egyetemi tanár, a Helikon kétheti kulturális folyóirat főmunkatársa beszél arról, milyen volt a hangulat, hogyan érintette az erdélyi értelmiségieket a rendszerváltás első éve, mi előzte meg az eufórikus pillanatokat, és hogyan múlt el ez a bizonyos eufória.

(tovább…) Continue Reading

Holnaptól Bukarestben látogatható a Szárhegyi Művésztelep kiállítása

2018. október 16–30. között a legendás Szárhegyi Művésztelep negyvennégy esztendejét bemutató kiállítást láthat a fővárosi közönség  Románia Parlamentjének Brâncuși-termében. A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ 130 alkotást felsorakoztató tárlata a művésztelep emblematikus alakjainak munkáit mutatja be, számos hazai és külföldi, ismert és elismert művész műveiből válogat. (tovább…)

Continue Reading