Az USR ma terjeszti a parlament elé a kormányprogramot és a miniszterjelöltek névsorát

A javasolt tárcavezetők között több olyan személy is található, aki már a Cîțu-kabinetnek is tagja volt: Stelian Ion továbbra is az igazságügyi miniszteri tisztséget töltheti be, Claudiu Năsui marad a gazdasági, Cristian Ghinea az európai alapokért felelős tárca, Cătălin Drulă a szállításügyi, Ioana Mihăilă pedig az egészségügyi tárca élén.

(tovább…) Continue Reading

Klaus Johannis államfő ma várja egyeztetésre a parlamenti pártok küldöttségeit, hogy a kormányalakításról egyeztessen velük

Az államelnök szerint nagy valószínűséggel egy forduló nem lesz elegendő a válság elhárítására, ezért arra kérte fel a politikusokat, hogy felelősen álljanak hozzá a tárgyalásokhoz.  A Nemzeti Liberális Párt vezetősége bejelentette, hogy amennyiben nem körvonalazódik egy parlamenti többség, nem nevesítenek miniszterelnököt az államelnökkel való mai tárgyaláson. Ha azonban megvalósul a többségi támogatás, a politikai alakulat ismét Florin Cîţut jelöli a kormányfői tisztségbe.

(tovább…) Continue Reading

Eltűnt vagy nem is volt

Parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel  Liviu Dragnea, a  Szociáldemokrata párt elnöke azért, hogy kiderüljön hova tűnt az a 10 milliárd lejt, amely ? állítása szerint ? a Ciolo?-kabinet kormányzása alatt  illant el a büdzséből. Dragnea ezt a bejelentést a Romania Tv egy tegnap esti műsorában tette, ahol azt mondta Klaus Johannis államfő nem számoltatta el Dacian Ciolo? miniszterelnököt és Anca Dragu pénzügyminisztert, de ő majd megteszi. (tovább…)

Continue Reading