Angyalok és karácsonyi szokások

Advent utolsó vasárnapja és Szenteste előtt  testben és lélekben az ünnepre készülődünk. Függetlenül attól, hogy miben hiszünk, és mit vallunk, a karácsony az az időszak, amikor az ember inkább hajlamos magába fordulni, a jót kutatni, hibákat jóvátenni, vagy egyszerűen és önzetlenül jót tenni.

(tovább…) Continue Reading

Bővíti járatait a CFR a pápalátogatásra

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának idején a CFR állami vasúttársaság bővíti a járatait, hogy biztonságosabbá tegye a zarándokok közlekedését. A Román Állami Vasúttársaság a Hargita Megyei Tanács kérésének eleget téve május 31-én és június 1-én kibővíti a Csíkszereda-Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda-Gyimes és Csíkszereda-Gyergyószentmiklós útvonalon közlekedő vonatok számát.

(tovább…) Continue Reading

„Elhozta Isten piros pünkösd napját…”

Idén is ünnepi fogadtatásban részesültek a partiumi és erdélyi vasútállomásokon a csíksomlyói búcsúba utazó hívek. A Boldogasszony zarándokvonat tegnap reggel indult el a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokokkal a budapesti Nyugati pályaudvarról. A zarándokvonatot Erdély számos településén virágokkal, zászlókkal fogadták. (tovább…)

Continue Reading