EU-s külügyminiszterek az ukrán helyzetről egyeztetnek Brüsszelben

Az Európai Unió támogatja a Washington és Oroszország között az ukrán helyzetről szóló további tárgyalások megszervezésére tett erőfeszítéseket – jelentette ki Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő ma reggel Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek tanácskozásra érkezve.

(tovább…) Continue Reading

Nagyszabású klímavédelmi tüntetés zajlott Brüsszelben

Ezrek tüntettek Brüsszelben a koronavírus-járvány kezdete óta tartott első jelentős klímavédelmi tüntetésen. Az ENSZ éghajlati konferenciája, a glasgow-i COP26-csúcs előtt arra hívták fel a döntéshozók figyelmét, hogy az emberiség megmaradása a tét, ezért az eddigieknél sokkal hatékonyabb intézkedéseket várnak a politikusoktól.

(tovább…) Continue Reading

Magyarország is fontolgatja az „oltási igazolvány” bevezetését – de nem az egyedüli ebben a törekvésben

A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint a koronavírus-immunitási tanúsítványokat azoknak állítanák ki, akik mindkét oltást megkapták vagy átestek már a betegségen. A tanúsítványok felhasználhatóságát jelentősen korlátozhatja az az uniós álláspont, amely szerint kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltásokat ismerik el hiteles immunizáció-forrásként. Magyarországon ugyanis a kínai, illetve az orosz vakcinával is oltanak, ám ezek a vakcinák  nem estek át európai bevizsgáláson.

(tovább…) Continue Reading

Együttműködést és szolidaritást várnak az EU soros német elnökségétől

Reméljük, hogy az EU soros elnökségét betöltő Németországnak sikerül széleskörű együttműködést és szolidaritást kialakítani az unióban, hogy leküzdhessük a koronavírus-járvány okozta válságot, gazdasági területen is – nyilatkozta Brüsszelben Winkler Gyula EP-képviselő, az unió új soros elnökségének prioritásai kapcsán.

(tovább…) Continue Reading