Közzétette az ígért hangfelvételt Magyar Péter, mielőtt kedden reggel belépett volna a budapesti ügyészség épületébe, ahol ismét kihallgatták a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban.

Az egykori feleségével, Varga Judittal közös lakásukban készült felvétel nem egészen kétperces. Ezen a volt igazságügyi miniszter többek között azt mondja egykori férje felvetésére, hogy Rogán Antalék  „magukat kihúzatták” a Schadl-ügy vádiratából, illetve javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be, mert az ügyészség független.

A felvételen nem Varga Judit, hanem Magyar Péter mondja ki, hogy a végrehajtói kar időközben letartóztatott elnöke, Schadl György Rogán Antal embere. A volt igazságügyi miniszter arról beszél, hogy miután „egyre durvábban gyűltek a bizonyítékok”, szóltak a később ugyancsak megvádolt Völner Pál igazságügyi államtitkárnak, „hogy hagyja abba”, de „nem hagyta abba”.

Magyar múlt héten azt állította, az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyével összefüggésben bizonyítékai vannak arra, hogy Schadl György, a végrehajtói kamara volt elnöke Rogán Antal embere volt, illetve hogy a propagandaminiszter manipulálta az ügyészségi iratokat. Már tegnap kiderült, hogy Magyar a volt felesége állításaival igyekszik alátámasztani állításait.

A hangfelvétel nyilvánosságra hozatalára reagálva, Facebook-oldalán Varga Judit verbális és fizikai erőszakkal vádolta Magyar Pétert, és azt írta: volt férje több mint egy éve zsarolja a közös otthonukban készített titkos hangfelvétellel. „A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta, és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan” – magyarázta Varga Judit az elhangzottak hátterét.

Mint ismert, Varga Judit Novák Katalin köztársasági elnökkel együtt lemondott és távozott a közéletből februárban az erdélyi származású K. Endre ügyében kirobbant kegyelmi botrány kapcsán.