Csütörtökön, szeptember 14-én rajtol a 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál, mely négy napon át válogatott zenei csemegéket, aktuális irodalmi találkozásokat, közösségi alkotóműhelyeket és gondolatébresztő, határokat feszegető köztéri installációkat hoz Sepsiszentgyörgyre.

A „mikro – egyszemélyes világok” mottójú kilencedik pulzArt fénypontjait Knop Ildikó programkoordinátor, Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, Kispál Ágnes-Evelin, MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér alapítója sajtótájékoztatón ismertette tegnap, szeptember 12-én.

„A 9. kiadásnak a vezényszava a mikro, igyekeztünk nagyon intim, személyes élményeket nyújtó programokat felvonultatni az idei rendezvény kínálatában: úgy az egyszemélyes alkotások, mint a közösségi élmények reflektálnak az egyéni világokra, melyek a maguk során kisközösségeket alkotnak. A pulzArt mindig igyekszik feszegetni a határokat, akár a műfajok közötti vagy az emberi buborékok határait. Többek között ezeket a viszonyokat firtatják a meghívott előadóink alkotásaikon keresztül” – összegezte Knop Ildikó az idei pulzArt koncepcióját – .

A fesztiválon részt vevők képzőművészeti kiállításokat láthatnak, különféle alkotóműhelyekbe kapcsolódhatnak be, irodalmi foglalkozásokon/kreatív írás műhelyeken vehetnek részt, illetve számos zenei esemény is várja a közönséget–minderről részeletesen a PulzArt honlapján tájékozódhatnak.