A növények végigkísérik életünket a bölcsőtől a koporsóig – szögezi le egyik könyvében mai adásunk vendége, Fráter Erzsébet, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert botanikusa, aki korán felismerte, hogy a növények nem pusztán a kutatás tárgyai. Társaink, akikkel együtt növekedhetünk.

Fráter Erzsébet/SRR

A Fitz József-könyvdíjas A Biblia növényei című kötet szerzőjével a csíksomlyói Mária kertben beszélgettünk, a Kájoni Herbáriumkert, a Székely Herbárium Egyesület és a Csángó Központ szervezte VIII. Székelyföldi GyógynövényNapon, amelyen székelyföldi és magyarországi előadók, termelők fogadták a gyógynövények és használatuk iránt érdeklődőket.

Fráter Erzsébet korábban a Magyar Természettudományi Múzeumban dolgozott, 1998 óta az Ökológiai Kutatóközpont munkatársaként a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert Rendszertani Gyűjteményének kurátora. 1985 óta publikál botanikai és kultúrtörténeti témákban.

A mai félórában utánajárunk a növények üzenetének, növény és ember kapcsolatának. Említést teszünk a fogkefefáról és növényvilágban fellelhető más érdekességekről, de azt is kiderítjük, hogy Fráter Erzsébet Bibliája miért zöldell?

Hallgassa meg a műsort!

Benedek Csilla/SRR