Lejárató kampány részének tekinti Novák Eduárd sportminiszter az Országos Sport és Ifjúsági Szakszervezet feljelentését, amely szerint a tárcavezető még 2021 júniusában magáncélra használta, és rokkantsága miatt vélhetően jogtalanul vezette a minisztérium egyik gépkocsiját, amellyel balesetet okozott, a kárt nem térítette meg, az ügyet pedig megpróbálta elkendőzni.

A paralimpiai bajnok miniszter, akinek egy 19 éves korában elszenvedett gépkocsibaleset következtében amputálni kellett az egyik lábfejét, Facebook-oldalán közölte: a végtagját pótoló protézissel szerezte meg 23 éve a gépkocsivezetői jogosítványt, amelyet az illetékes hatóság két éve megújított. Az orvosok úgy találták, hogy nem csak fogyatékkal élők számára átalakított járműveket vezethet.

A tavaly nyáron történt baleset kapcsán tisztázta: a szolgálati helyére tartott, megbetegedett sofőrje helyett maga ült a szolgálati gépkocsi volánjához, és nekikoccant az előtte hirtelen fékező gépkocsinak. Hozzátette azonban, hogy szó sem volt az ügy elkendőzéséről, hiszen a balesetről értesítették a rendőrséget.