A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete hétvégén Gyergyószárhegyen tartotta őszi, tisztújító közgyűlését. Ez alkalommal osztották ki az újságíró szervezet szakmai díjait. Életmű díjat kapott Józsa Erika, Ausztráliában élő televíziós újságíró, akit a távolság ellenére rengeteg szál köt még most is Romániához.

Ugyancsak életmű díjjal tüntették ki Nagy Miklós Kundot, a Marosvásárhelyi Rádió egykori munkatársát, a marosvásárhelyi Népújság napilap kulturális mellékletének szerkesztőjét, művészeti írót.

A televíziós újságírásért odaítélt Csép Sándor díjat idén Antal Joós Erika, az Erdély TV munkatársa kapta.

Az írott sajtóban folytatott tevékenységért járó Szilágyi Aladár díjat idén egy olyan újságíró kapta, akinek neve ritkán van leírva a sajtóba, mégis rá alapoznak az újságírók, Gazda Árpád, a Magyar Távirati Iroda erdélyi tudósítója.

A Balló Áron pályakezdő díjat idén a Maszol portál munkatársa, Lőrincz Anna kapta.

A sajtóban dolgozó háttérmunkásoknak, tipográfusoknak, tördelőknek, operatőröknek, webfejlesztőknek és egyéb műszaki munkatársaknak évente kisztott Benkő J. Zoltán-díjat idén Benedek-Székedy Sándor, a Hargita Népe napilap korrektora kapta.

A médiamenedzsment díjat idén megosztva ítélték oda a marosvásárhelyi Népújság és a kolozsvári Szabadság napilapok kiadóinak. Újvári Ildikó, a Szabadság napilap főszerkesztője:

A fiatal rádiós újságíróknak járó Tomcsányi emlékdíjat idén Biró István, a Bukaresti Rádió Hargita megyei tudósítója kapta.

Ugyanezen az ünnepségen adták át a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészet Központ Pro Cultura et Arte díját, amellyel az elmúlt évben a sajtóban megjelent kulturális témakörű cikkek, riportok, interjút szerzőit tüntetik ki. A díjat Kolcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója adta át.

Idén két újságírót díjazott a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, Szuszámi Zsuzsát, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztőjét, illetve Kulcsár Andreát, a közszolgálati televízió marosvásárhelyi szerkesztőségének munkatársát. Kulcsár Andreát hallják: