A héten lehet jelentkezni a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karára, ahol az érdeklődők négy alapképzés és három mesteri képzés közül választhatnak. A jelentkezés teljes egészében online zajlik, így a diákoknak csak ősszel, az egyetemre kezdésre kell felmenniük és akkor kell leadják eredeti formátumban a papírokat is.

Az alapképzés esetében az érettségi diploma mellett szükség van egy esszére is, amelyben a jelentkezők a véleményüket kell leírják azzal kapcsolatban, hogy mi a közgazdász szerepe a társadalomban. Különlegesség az idei évben, hogy egy negyedik mesterképzés program is el fog indulni kimondottan a középiskolában tanító, szakmai tapasztalattal rendelkező tanárok számára.

Dr. Rácz Béla Gergely, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének igazgatója elmondta, hogy a karon mind a humán, mind pedig a reál beállítottságú diákok megkapják a helyüket, illetve külön hangsúlyozta, hogy ez a választás az első lépés egy sikeres gazdasági jövőhöz.

Dr. Rácz Béla Gergelyt, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének igazgatóját Nagy-Bodó Szilárd, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa kérdezte a felvételi kapcsán.