Váta Lóránd és László Csaba színművészt is díjazta a Román Színházi Szövetség (UNITER) azon a gálán, amelyen a tavalyi év legjobb színházi teljesítményeit elismerő kitüntetéseket adták át Besztercén.

Váta Lóránd a legjobb férfi főszereplő díjat kapta meg a Kolozsvári Állami Magyar Színház Yury Kordonsky által rendezett Cseresznyéskert című előadásában Lopahin szerepének megformálásáért. László Csabát a legjobb férfi mellékszereplőnek járó UNITER-díjjal tüntették ki a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Grand Hotel Retromadár című előadásában Szilveszter Zita szerepében nyújtott alakításáért.

A legjobb előadásért járó díjat a Jászvásári Vasile Alecsandri Nemzeti Színház által bemutatott A földműves és a halál kapta. A Johannes von Tepl XIV. századi cseh szerző drámája alapján készült produkciót Silviu Purcărete rendezte. A legjobb előadásért járó díjért versenyben volt a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Florin Vidamski rendezte Haramiák című produkciója, valamint a Kolozsvári Állami Magyar Színház szintén Silviu Purcărete által színpadra állított Macbettje is.

A legjobb rendezésért járó díjat Horia Suru kapta, aki Székely Csaba Bánya-trilógiáját rendezte meg a bukaresti Román Drámaírók Színházában. Ebben a kategóriában is volt magyar jelölt: Fehér Balázs Benő a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatánál színpadra állított Piros fű című előadásért, amely Boris Vian azonos című regénye alapján készült.

A legjobb női főszereplőnek járó díjat Nicoleta Lefter színművész kapta  Julija Poszpelova Itt Moszkva! című darabjában Szvetlana Allilujeva szerepének megformálásáért. Az előadást a bukaresti Unteatru színház mutatta be Catinca Drăgănescu rendezésében.

A magyar vonatkozású előadások és alkotók közül javasolták még díjra a legjobb díszlet kategóriában a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Haramiák című produkciójának látványtervezőjét, Matej Sykorát; a legjobb televíziós színházi előadások kategóriájában a román közszolgálati televízió Esti próba című produkcióját, amely Kiss Csaba drámája alapján készült; illetve a debüt kategóriában a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban bemutatott Meghatározatlan időre című kirakatszínházi produkció látványvilágát tervező Oláh Rékát és Nagy Fannyt.