Hiperszónikus rakétát lőtt ki kedden Észak-Korea. A rakétakísérletet épp akkorra időzítették, amikor a rezsim nagykövete New Yorkban, az ENSZ közgyűlése előtt hangoztatta, hogy joguk van fegyverkezni. Állítólag ez volt az első tesztkilövés, amely során megbizonyosodtak a rakéta irányíthatóságáról és stabilitásáról. A Hvaszong-8 nevű rakéta a műszaki specifikációinak megfelelően teljesített – fogalmaz az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA.

A washingtoni külügyminisztérium elítélte az újabb észak-koreai rakétakísérletet. Az amerikai hadsereg indiai-csendes-óceáni parancsnoksága továbbá bejelentette, hogy a rakétakísérlet nem jelentett veszélyt az Egyesült Államokra vagy szövetségeseire nézve, ugyanakkor rávilágított az ENSZ Biztonsági Tanácsa által betiltott észak-koreai fegyverprogram destabilizáló hatására.

Észak-Korea az év eleje óta öt rakétakísérletet hajtott végre, és közülük kettőt ballisztikus rakétával. Szeptember 15-én Dél-Koreával egy napon teszteltek ballisztikus rakétát.