Meghalt a 2015-ben a bukaresti Colectiv klubban történt tûzvész nyomán indított per egyik fõvádlottja, aki elsõ fokon több mint tizenkét év börtönbüntetést kapott. A Digi24.ro hírtelevízió szerint a 44 éves Daniela Niţát hétfõn találták meg holtan a lakásán, az elsõ jelentések szerint erõszakra utaló nyomok nem voltak a holttestén.

Niţă annak a pirotechnikai cégnek volt a tulajdonosa, amelytõl a Colectiv klub mûködtetõi megvásárolták a tûzijátékokat, amelyek közül az egyik lángra lobbantotta a szórakozóhelyet. A tûzvészben 65 ember vesztette életét.

A tûzvész éjszakáján 27-en haltak meg, 150 ember került kórházba. További 38 áldozat napokkal, hetekkel késõbb halt bele elszenvedett égési sérüléseibe, a füstmérgezés szövõdményeibe és a kórházi fertõzésekbe.

A bukaresti törvényszék 2019 decemberében hozta meg az elsõfokú ítéletet, Niţă ítélete volt a legsúlyosabb, 12 év és 8 hónap letöltendõ börtönbüntetést kapott. A jogerõs ítélet – amelynek meghozatalát eddig már többször elnapolta a bíróság – szeptember végére várható.

A tragédia nyomán tüntetések robbantak ki, ennek hatására mondott le Victor Ponta akkori szociáldemokrata miniszterelnök.