Fokozott légköri instabilitás miatti elsőfokú (sárga) riasztást adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 22 megyéjére. Az este 10 óráig érvényes figyelmeztetés értelmében Erdély egyes részein, Olténiában, Munténia nyugati és északi részében, Dobrudzsában, illetve a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar vidékén felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra, szélviharokra és jégesőre kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-30 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig akár a 40 litert is.

A riasztás a következő megyékben érvényes: Tulcea, Konstanca, Vrancea, Buzău, Hargita, Kovászna, Brassó, Prahova, Fehér, Szeben, Argeş, Dâmboviţa, Hunyad, Vâlcea, Teleorman, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, illetve részben Beszterce-Naszód, Maros és Krassó-Szörény.

Ugyanakkor mától péntek este 11 óráig fokozott légköri instabilitásra figyelmeztetnek az egész ország területén, főként a domb- és hegyvidéken, valamint a déli, a középső és a keleti országrészben. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként, illetve kisebb kiterjedésű területeken a 25-50 litert.