A nemzeti összetartozás napja alkalmából június 4-én, pénteken nyílt nap lesz a magyar Országházban. Az érdeklődők 10 és 17 óra között megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát – közölte a budapesti parlamenti sajtóirodája. A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. Az Országház a védettségi igazolvánnyal – vagy applikációval – rendelkező emberek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára látogatható. Az épületben az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező.

Idén hatodik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű, ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot a Kossuth téren. A rendezvény nyitánya péntek délután 5 órakor lesz Pál István „Szalonna” és Bandája fellépésével – olvasható a közlemányben.

A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás 9 és 16 óra között, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás, valamint a Kőtár 10 és 17 óra között tekinthető meg.

Az Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítás – előzetes regisztrációt követően – 9 és 16 óra között látogatható.