România se află printre ultimele țări europene în privința dozelor de vaccin anti-Covid-19 administrate, conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Peste un sfert din populaţia UE a primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid-19, în timp ce în România acest procentaj rămâne sub 20 la sută.

Pelerinajul din sâmbăta Rusaliilor va fi organizată la Şumuleu-Ciuc în şaua muntelui. În Miercurea Ciuc se aplică în prezent regulile epidemiologice cele mai permisive la nivel de ţară. Reportaj

În Ungaria a fost înfiinţată o așa-numită Coaliţie a Dronelor,  cu un număr de peste 60 de membri formatori – universități și oameni de știință. Organizația are că scop dezvoltarea unui sector economic nou care, după estimările Comisiei Europene, va genera peste 100 000 de locuri de muncă în următoarele două decenii.

Dupa aproape o sută de ani, comisia mixtă franci-belgiană privind frontiera dintre cele două state ar putea fi convocată, după ce un fermier belgian a mutat o piatră de hotar care îl incomoda în desfășurarea activității.

Bejegyzés navigáció