Kolozsvár polgármesteri hivatalának szervezésében magyar nyelvű animációkat és rajzfilmeket vetítenek május 8 és 9 között a Monostor negyedi Dacia és a Mărăști mozikban.

A Monostor negyedi Dacia moziban, szombaton, május 8-án magyar nyelven látható a Gólyák című egész estés mesefilm,  vasárnap, május 9-én magyar nyelven vetítik az Állati nagy szökés című animációs filmet. A Mărăști negyedi moziban, május 8-án és 9-én is magyar nyelven lesz látható a Táncoló Talpak 2 mesefilm. „Fontos, hogy a magyar közösséget is bekapcsoljuk a város kulturális körforgásába, és a városháza által szervezett programok között magyar nyelven is megtekinthető előadások, tárlatok, művek is szerepeljenek. Ennek egyik lépése, hogy a kicsik számára elérhetővé tettünk ismert mesefilmeket, amelyeket a lakónegyedükben tekinthetnek meg” – mondta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

A vetítésekre a belépés ingyenes. A járványhelyzetre való tekintettel, a maszk viselése és a távolságtartás minden vetítésen kötelező.