• Clădirea Bisericii Ortodoxe Române din Micherechi va fi reînnoită cu sprijinul Guvernului ungar. Faţă de cele 5 milioane de forinţi (peste 14 000 euro) aprobate anterior, Guvernul ungar va sprijini renovarea clădirii Bisericii Ortodoxe Române din Méhkerék (Micherechi) suplimentând cu încă 15 milioane de forinţi (peste 42 000 euro), a anunţat, luni, la faţa locului, Miklós Soltész, secretarul ungar de stat responsabil pentru relaţia cu cultele şi minorităţile în cadrul Cancelariei prim-ministrului.
  • Primarul oraşului Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, care în luna septembrie a anului trecut a fost ales în funcţie în culorile Partidului Oamenilor Liberi (POL), îşi va continua activitatea ca independent. Anunţul a fost făcut de către edil însuşi, pe pagina sa de Facebook. Potrivit politicianului, filiala judeţeană a POL l-a exclus din partid încă din luna ianuarie, însă până acum nu a avut motive să facă public acest lucru.
  • Evocarea traumelor din secolul al XX-lea reprezintă un doliu, dar şi promovarea unităţii comunităţii noastre, a declarat secretarul de stat responsabil pentru politicile naţionale ale Guvernului Ungariei, Árpád Potápi, în cadrul comemorării online organizate în memoria maghiarilor deportaţi de pe teritoriul fostei Cehoslovacii.
  • În judeţul Harghita au fost depistaţi COVID-pozitiv luni chiar mai puţine persoane decât duminică, cu toate acestea a crescut rata de contaminare, ajungând la 1,38 bolnavi la 1000 de locuitori. A crescut, de asemenea şi numărul persoanelor internate în spitale.
  • Cu toate că ieri nu a fost depistat nici un bolnav COVID în judeţul Covasna, autorităţile au prelungit cu 14 zile restricţiile valabile în municipiul reşedinţă de judeţ. La Sfântu Gheorghe rata de contaminare este de 5,77, iar în judeţ de 2,87 raportat la 1000 de locuitori.
  • Bugetul pe acest an al municipiului Miercurea Ciuc conţine mai multe noutăţi, fără precedent până acum. 500 de mii de lei vor fi cheltuiţi în scopuri specificate de populaţie, respectiv ONG-uri, este în lucru un sistem unitar de burse şcolare, primesc sprijin salvatorii montani, iar instituţiile culturale şi sportive primesc fonduri mai mari, decât până acum – a anunţat primarul municipiului, Korodi Attila.
  • Lipsa informaţiilor şi birocraţia sunt cele mai mari obstacole în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri, afirmă conducerea Asociaţiei StartUp Covasna, care a realizat recent o consultare publică pe tema fondurilor nerambursabile. Potrivit iniţiatorilor, chestionarul online a fost completat de aproape 300 de persoane din judeţul Covasna care ar dori să înceapă sau să îşi dezvolte afacerile, iar concluzia este că, deşi există un interes crescut pentru aceste fonduri, multe persoane invocă lipsa informaţiilor şi birocraţia ca principale impedimente în accesarea acestora.

Bejegyzés navigáció