A Bukaresti Magyar Kulturális Intézet 2019-ben elindította a kárpát-medencei fürdőhelyeket bemutató rendezvénysorozatát. A két testvértelepülés, Borszék és Fonyód után ez alkalommal a nem csak fürdőhelyként, hanem épületeinek köszönhetően örökségvédelmi szempontból is jelentős Herkulesfürdőt tekinthetik meg a látogatók.

A kiállítást megnyitó Daniela Mihai, az Országos Örökségvédelmi Intézet igazgató-helyettese hangsúlyozta, intézményüknek is van egy hasonló, a fürdő és gyógyközpontok örökségének megőrzésével kapcsolatos projektje, amely a Bánságra összpontosít, hiszen Temesvár Európa Kulturális fővárosa lesz. A projekt Buziásra és Herkulesfürdőre fókuszál, ezekre az egykor népszerű turisztikai desztinációkra.

A hivatalos megnyitót követően Kósa András László, a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet igazgatója felelevenítette a kárpát-medencei fürdőkultúrát bemutató, immár harmadik állomásához érkezett kiállítás sorozat korábbi állomásait is.

Radu Igazság, a bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárának gyűjteményéből származó archív fotókat, képeslapokat, térképeket, reklámanyagokat, útikönyveket tekinthettek meg a látogatók az egyik teremben. Radu Igazság Herkulesfürdő múltjáról és jelenéről beszélt.