• Marcăm Ziua Internatională de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27. ianuarie)
• INTERVIU cu NAGY Réka, jurnalist din Ungaria despre eco-anxietate (anxietate cauzată de variațiile climatice), respectiv despre stilurile de comunicare vizavi de schimbările climei. Nagy Réka este unul dintre primii jurnaliști din Ungaria care, începând din 2010, scrie despre stilul de viață „verde, ecologică”.
• Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard NOVÁK, împreună cu vicepremierul KELEMEN Hunor, au discutat ieri, la Palatul Controceni, cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema strategiei naţionale pentru sport, al cărei obiectiv este situarea României în primele 15 naţiuni în privinţa rezultatelor sportive, până în 2032.
• A început cercetarea descendenţei familiei Huniazilor cu deschiderea mormântului fiului şi nepotul lui Matia Corvin (Ioan şi Cristofor), care se află în Croaţi, în mănăstirea paulină de la Lepoglava – a anunţat MAKOLDI Miklós, şeful Centrului Arheologic al Institutului de Cercetare a Maghiarimii. Din oseminte s-au prelevat probe arheogenetice care pot ajuta şi la identificarea rămăşiţelor regelui Matia. Domnitorul a fost înmormântat, ca şi mulţi alţi regi ai Ungariei, în bazilica din Székesfehérvár (Ungaria), însă osemintele s-au amestecat în urma devastărilor din epoca dominaţiei otomane. Rămăşiţele găsite pe teritoriul bazilicii, printre care cele ale regilor, episcopilor şi aristocraţilor se află astăzi complet amestecate în Osuar.
• Ameninţare transmisă Ambasadei Ungariei la Kiev de către persoane necunoscute care s-au identificat drept „patrioţi ucraineni”, în ajunul vizitei ministrului ungar de externe, SZIJJÁRTÓ Péter la Kiev.
• COMEMORARE: În data de 27 ianuarie 1919 a murit poetul maghiar ADY Endre (n. 1877)
• Până pe 29 ianuarie se pot depune dosarele pentru bursele acordate studenților din anii terminali. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a lansat în 2014 un program de burse studențești pentru participanții la programe de licență, masterat și doctorat, cuantumul total al burselor fiind de 100.000 lei. Numărul de burse acordate se încheie la epuizarea sumei. Bursele sunt deschise studenților cu vârsta sub 35 de ani care urmează cursuri universitare, de masterat sau doctorat oriunde în lume și lucrează la pregătirea disertației în anul universitar curent.

Bejegyzés navigáció