A koordináló bizottság közzétette, milyen idült betegségekben szenvedők kerülnek be a Covid-19 elleni oltáskampány második szakaszába. Ide sorolták a cukorbetegséget, a kóros elhízottságot, az emésztőszervi, keringési, neurológiai, vese-, tüdő-, máj- és autoimmun betegségeket, valamint a rákot.

Ugyancsak a pénteken kezdődő második szakaszban oltják be az idősotthonok csaknem 40 ezer lakóját, a 65 év fölöttieket, a HIV-fertőzötteket, a szervátültetésen átesett pácienseket, valamint az úgynevezett létfontosságú ágazatok dolgozóit.

Ezek közé tartoznak a védelmi, igazságszolgáltatási, közrendi és nemzetbiztonsági alkalmazottak; az élelmiszeriparban, a személy- és áruszállításban, valamint  futárszolgálatokban dolgozók; a tanügyi, a postai és a köztisztasági alkalmazottak; az egyházak, a törvényhozás  és a központi közigazgatás személyzete, beleértve az államfőt is.

A főkoordinátor, Valeriu Gheorghiță szerint összesen mintegy ötmillió ember beoltására vállalkoznak a pénteken kezdődő második szakaszban.