Companiile de biotechnologie BioNTech și Pfizer atrag atenția că nu există dovezi pentru eficacitatea utilizării vaccinului dezvoltat de ele în alte condiţii decât cele indicate în urma cercetărilor. Așadar, pentru a garanta protecție completă împotriva noului coronavirus, rapelul va trebui administrat cel târziu la 42 de zile de la prima doză. Companiile au răspuns astfel la decizia Marii Britanii de a prelungi perioada dintre cele două doze, cu scopul de a vaccina cât mai multă lume.

Președintele României, Klaus Johannis, a promulgat o lege care prevede pedeapsa cu închisoarea pentru acțiuni care intră în sfera „antițigănismului”, definit drept ”percepţia, cât şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/organizaţiilor neguvernamentale, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiile şi limbii romani”.

Marea Britanie intră, din nou, într-un lockdown complet pentru a slăbi presiunea pe sistemul medical și a preveni un colaps al acestuia din cauza accelerării pandemiei de coronavirus.

În terminalul de regazificare LNG de pe insula Krk din Croaţia a fost obţinută prima cantitate de gaz ca urmare a procesului de regazificare, această cantitate fiind livrată către MFGK, filiala croată a companiei maghiare de stat furnizoare de gaze naturale – a transmis, luni, compania ungară.

Având în vedere cel de-al doilea val al epidemiei, Guvernul Ungariei a prelungit moratoriul de rambursare a împrumuturilor bancare până la data de 30 iunie. Clienţii trebuie să contacteze banca numai în cazul în care doresc să îşi schimbe situaţia actuală.

Nivelul colectării taxelor poate fi crescută numai prin îmbunătăţirea digitalizării ANAF şi prin închiderea portiţelor de „optimizare” fiscală. Fără aceste schimbări este inevitabilă creşterea taxelor, este de părere economistul Zoltán Miklós, reprezentantul UDMR în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Bejegyzés navigáció