Az Egészségügyi Világszervezet a járvány kitörése óta tegnap jelentette a legtöbb fertőzéses esetet. Az elmúlt 24 órában világszerte több mint 338 ezer igazoltan fertőzött személyt jegyeztek. A legtöbb új esetet Indiában, az Amerikai Egyesült Államokban és Brazíliában regisztrálták. A járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma meghaladja az egymillió hatvanezret.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem reggeli összesítése szerint a világon 36 516 788 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 061 888, a gyógyultaké pedig 25 456 281.

Először emelkedett 12 ezer fölé pénteken Oroszországban az új koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek napi száma.

Csehországban a napi fertőzöttek száma csütörtökön – a héten már harmadik alkalommal – lépte túl a korábban regisztrált legmagasabb szintet, és ugrásszerűen nő a súlyos esetek és a halottak száma is.

Magyarországon ismét több mint 1000 új igazolt fertőzöttről számoltak be. Egészen pontosan 1176 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, valamint elhunyt tizenöt beteg – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. A kormányzati portálon azt írták: 35 222-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 913-ra emelkedett, 9202-en már meggyógyultak.

A világjárvány terjedésének megfékezése érdekében egyre szigorúbb óvintézkedésteket vezetnek be világszerte.