Egyesül a Pro Románia Párt valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetsége. A két párt közös listával vesz részt már a december elejére tervezett parlamenti választásokon.

Az új párt neve a Szociál Liberális Pro Románia lesz. A bukaresti jelöltek listáját a szenátusban Călin Popescu-Tăriceanu, a képviselőházban Victor Ponta nyitja meg.

Az új párt elnöke, Victor Ponta elmondta : amikor a két párt fúziójáról döntöttek abból indultak ki, hogy mindkét politikai tömörülésnek megvan a megfelelő háttere, tapasztalata és bátorsága, hogy felvegye a harcot az Emil Boc vezette kabinethez hasonlóan rossz kormánnyal szemben. Emellett kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy megoldást kínáljanak a Romániát sújtó gazdasági krízisre.

A párt második embere, Călin Popescu-Tăriceanu vezeti az új párt Nemzeti Tanácsát, amely az operatív elnökséget jelenti. Mint mondta, az új párt centrista lesz, megpróbálja biztosítani az egyensúlyt a baloldali Szociáldemokrata Párt és a jobboldali Nemzeti Liberális Párt által uralt politikai színtéren.