• Interviu cu Szabó László conducătorul Ansamblului Folcloric Naţional Seciuesc Harghita despre prima reprezentare în spaţiu închis de după carantină.
  • Reportaj despre sfinţirea bisericii restaurate din Dorobanţi (jud. Arad).
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă M-Ciuc a achiziţionat un sistem automat de administrare a citostaticelor care va fi implementat în acest an şi care oferă siguranţă maximă în administrarea tratamentului pentru pacienţii oncologici. Spitalul devine unul de referinţă, fiind primul din ţară unde se va pune în funcţiune un sistem atât de complet şi complex.
  • Astăzi la M-Ciuc se desfăşoară o conferinţă de presă susţinută de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidatul UDMR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi candidatul la funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila – ora 11:00.
  •  În urma contestaţiei Alianţei Maghiare din Transilvania, şi partidele regionale pot trimite delegaţi la urne la alegerile locale din România – a anunţat, Csomortányi István, copreşedintele AMT, la Cluj-Napoca.
  •  Teatrul Csíki Játékszín din M- Ciuc pregăteşte pentru stagiunea 2020-2021 şapte premiere, primele două urmând să fie prezentate în sala mare a teatrului chiar la începutul lunii octombrie. Teatrul ciucan a hotărât să nu pună în vânzare abonamente pentru noua stagiune.
  • Ungaria este interesată în restabilirea bunelor relaţii de vecinătate cu Ucraina, întrucât situaţia creată nu este favorabilă niciuneia dintre ţări, dar nici minorităţii maghiare din Transcarpatia – a declarat Szijjártó Péter, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, ieri, la Ujgorod, în cadrul conferinţei de presă susţinută în comun cu şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba. Szijjártó a precizat: ca semn de bunăvoinţă a donat spitalelor din Transcarpatia 50 de aparate de ventilaţie mecanică, aduse din Ungaria.
  • Aproximativ 11,57 milioane euro din bugetul de stat al Ungariei din anul acesta şi din anul viitor pot fi folosiţi pentru a sprijini formarea cadrelor didactice ale minorităţilor naţionale – a declarat Miklós Soltész, secretarul de stat responsabil pentru relaţia cu cultele, minorităţile şi societatea civilă. Sprijinul este fără precedent în regiune. Sprijinul bugetar oferit minorităţilor naţionale din Ungaria a crescut, în ultimul deceniu, de cinci ori. 

Bejegyzés navigáció