Preşedintele Asociaţiei Părinţilor Maghiari, Csíky Csengele, critică dur amânarea reducerii numărului de ore pe care elevii îl petrec la şcoală şi acuză un “blat” între ministerul de resort şi sindicatele din educaţie, susţinând că singurii care câştigă prin această decizie sunt cadrele didactice care îşi vedeau periclitate catedrele.

Mai nou, locuitorii din Miercurea Ciuc primesc aproape zilnic alerte prin serviciul RO-ALERT cu privire la prezenţa unor urşi în interiorul localităţii. Mai precis, în ultimele 7 zile 5 urşi au fost surprinşi pe străzile oraşului, ultimul pătrunzând până în centru.

În contextul pandemiei de coronavirus şi a incertitudinilor cu privire la începutul anului şcolar, din ce în ce mai mulţi  părinţi iau în calcul homeschooling-ul. „Şcoala de acasă” nu este reglementată în România, dar având în vedere că legea prevede obligativitatea înscrierii fiecărui copil la o instituţie de învăţământ, copiii sunt înscrişi la şcoli din străinătate, de obicei din Ungaria sau Statele Unite, unde prezenţa elevilor nu este obligatorie.

Ambasadorul Germaniei la Budapesta a fost convocat luni la fost sediul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei unde i-a fost comunicată protestul părţii ungare faţă de unele aprecieri făcute de secretarul de stat german, Michael Roth, cu privire la antisemitismul din Ungaria.

Bejegyzés navigáció