Európában továbbra is Spanyolországban a legmagasabb – több mint 180 ezerre tehető – a Covid 19 megbetegedések száma, viszont a legtöbb elhalálozást – közel 122 ezret – Olaszországban regisztrálták. Jó hír Itáliából, hogy immár negyedik napja csökken az új fertőzések száma, akárcsak az intenzív terápiára szoruló pácienseké.

A román rádió római tudósítója, Elena Postelnicu emlékeztet: a járvány a nyolcadik hetébe lépett Olaszországban. A fertőzések száma meghaladta a 165 ezret, az utóbbi 24 órában diagnosztizált eseteké pedig a 2600-at. A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret, miközben 21 ezer 600 ember meghalt, közülük 578 az utóbbi 24 órában.

A járvány elleni küzdelem élvonalában harcoló orvosok közül 121 fertőződött és halt meg, 5 mindössze az elmúlt egy napban. Elhunyt továbbá 30 ápoló, köztük egy román állampolgár. Doina Bucătaru a Piemonte tartománybeli Cuneo térségében dolgozott az egyik kórház intenzív terápiás osztályán. Egykori kollégái – ápolók, orvosok, egyéb egészségügyi alkalmazottak – tegnap két percen át tapsoltak a kórházépület előtt a 61 éves asszonynak, akivel kedden végzett a vírus.