Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba – írja a brit sajtóra hivatkozva az MTI.

Boris Johnson 11 nap betegség után, vasárnap köhögéssel és lázzal került kórházba, tegnap rosszabbodott az állapota, bár a Downing Street szóvivője még délután is azt hangsúlyozta, hogy Johnsont nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba.

A kormányfői hivatal illetékesének tegnap esti beszámolója szerint azonban a miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosi stáb javaslatára intenzív osztályra vitték át.

Boris Johnson kérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

Boris Johnson 55 éves, élettársa Carrie Symonds gyermeküket várja, bár néhány napja azt nyilatkozta, hogy magán is érezte a koronavírus tüneteit.

Johnson 2019. július 24-e óta az Egyesült Királyság miniszterelnöke. Károly herceggel együtt Boris Johnson miniszterelnök egyike a több mint 50 ezer nyilvántartott koronavírussal fertőzött brit betegnek. Az Egyesült Királyságban közel 5400 halálesetet jegyeznek.