Határtalanul mottóval nyílt meg tegnap, november 14-én a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, ahol az erdélyi és magyarországi könyvkiadás legfrissebb köteteit lehet megvásárolni.

Idén negyvenöt hazai és külföldi kiadó kínálja a marosvásárhelyi Nemzeti Színházban könyveit, kiadványait, a közönséget pedig számos könyvbemutatóra, beszélgetésre várják. Akárcsak a korábbi években gyermekfoglalkozások, kreatív-írásműhelyek várják az érdeklődőket, valamint színházi produkciók is. A tegnap este  a Sebő együttes lépett színpadra, az idén 60 éves Kovács András Ferenc költővel, az Árdéli szép tánc című kötet megzenésített verseivel.

A Sebő együttes ma délelőtt Nyárádszeredában a Művelődési Ház nagytermébe a „Maros hídja leszakad” című gyermekkoncertjét mutatta be, ugyanezt a produkciót a marosvásárhelyi közönség holnap délelőtt a Nemzeti Színházban láthatja, hallhatja. Ma este,  a színház nagytermében 18 órától Prózaajándék Vásárhelynek címmel irodalmi est kezdődik, amelynek meghívottja Darvasi László, Grecsó Krisztián, Láng Zsolt, Németh Gábor és Vida Gábor, moderál Gáspárik Attila és Szegő János. A könyves szemle második napjának méltó lezárása 20 órától Bogdán Zsolt Ady-estje a színház Kistermében.