• Ca răspuns la plângerile venite din diverse state ale Consiliului Europei, Congresul Autorităților Locale și Regionale a adoptat un raport în care le recomandă statelor membre să renunțe la limitările adoptate la nivel central și să lase la latitudinea autorităților locale deciziile cu privire la utilizarea limbilor regionale și locale.
• Asociația pedagogilor maghiari din România a început să vireze în conturile beneficiarilor sprijinul bănesc acordat de statul ungar celor care urmează cursurile unei școli cu predare în limba maghiară. (310 lei/pers/an)
• Adoptarea urgentă a bugetului de stat pentru 2020 și respectarea reglementărilor interne și internaționale în domeniul protecției minorităților sunt cerințele cele mai importante de care condiționează UDMR susținerea în parlament a inițiativelor guvernului – a declarat KORODI Attila, liderul deputaților UDMR.
• După 11 de ani de absenţă, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) va reînvia la Cluj-Napoca – a anunţat TOMPA Gábor, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, preşedintele UTE, la conferinţa de presă din Cluj. Cea de-a 18-a ediţie a „UTE FEST” va avea loc în perioada 19-30 noiembrie, cu 19 spectacole din 13 ţări europene.

Bejegyzés navigáció