• Pesta Porcină Africană (PPA) s-a întors în județul Covasna și de această dată este mai amenințătoare ca oricând, anunță autoritățile. În ultimele zile, în pădurile din zona Baraoltului au fost semnalate o serie de cazuri unde prezența virusului a fost confirmată. Mai grav este că descoperirile au fost făcute la porcii mistreți, fapt care face ca fenomenul să fie mai greu de controlat ca până acum. Ca măsură de limitare a răspândirii virusului, autoritățile au dispus uciderea a sute de animale.
  • Programul guvernului ungar de sprijinire a dezvoltării economice din Ţinutul Secuiesc este foarte popular în cele trei judeţe vizate în prima etapă a programului. Conform datelor publicate de Fundaţia Pro Economica din Tg. Mureş numai în Remetea, judeţul Harghita au fost depuse mai mult de 100 de solicitări de finanţare nerambursabilă, într-o singură localitate din judeţul Mureş fiind depuse mai multe solicitări. Un fermier poate solicita maximum 15 mii euro sprijin nerambursabil.
  • Mai mult de 24 de milioane de lei vor fi alocate modernizării Colegiului Miko din Sf. Gheorghe – a anunţat primarul municipiului. În acest an finanţarea modernizării unităţilor de învăţământ din municipiu a fost realizat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. S-au alocat până acum 4 milioane lei pentru lucrările de la Colegiul Miko, respectiv 24 şi 22 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor monument din cadrul Colegiului Naţional Mihai Viteazu din localitate.
  • Procesul iniţiat de organizaţiile naţionaliste române în vederea anulării ordinului ministerial privind reînfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureş va fi repus pe rol, iar mai mult ca sigur probaţiunea din cadrul acestuia va fi reluată. Curtea de Apel Târgu Mureş ar fi trebuit să pronunţe marţi sentinţa cu privire la acest proces, dar pe pagina de internet a instituţiei a apărut o notă conform căreia cauza va fi repusă pe rol, astfel încât să se poată realiza procedura de citare a Ministrului Educaţiei Naţionale. Următorul termen a fost fixat pentru data de 28 noiembrie.

Bejegyzés navigáció