Politikai szövetségre lép, és közös képviselőházi, illetve szenátusi frakciót hoz létre a kormánykoalícióban résztvevő Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Victor Ponta volt miniszterelnök vezette Pro Romania párt – jelentette be Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke.

A szenátus elnöki tisztségét is betöltő politikus szerint az új pártszövetség ily módon a harmadik legjelentősebb erővé válik a parlamentben a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) után.

A Facebookon közzétett bejelentés újabb jele annak, hogy szétesés fenyegeti a bukaresti PSD-ALDE szociálliberális kormánykoalíciót, miután a PSD nem volt hajlandó felsorakozni Tăriceanu mögé, és úgy döntött, hogy Viorica Dăncilă pártelnök-kormányfő személyében saját jelöltet indít a novemberi elnökválasztáson.

Tăriceanu nem rejtette véka alá csalódottságát, bejelentette, hogy a PSD támogatása nélkül is indul az elnökválasztáson, és azt is jelezte, hogy problémát okozhat a kormánykoalícióban a közös elnökjelölt hiánya.