• Reportaj despre primul antrenament demonstrativ de baranta din Bucureşti. Baranta este un complex de lupte tradiţionale maghiare dezvoltat în ultimii 30 de ani cu scopul revitalizării şi păstrării formelor de lupte tradiţionale maghiare.
  • Reportaj de la cursul de încondeiere a ouălor, concursul de poezii de paşte organizat la Centrul Cultural Petofi Sandor din Bucureşti.
  • Este nevoie de aproape 1000 de voluntari pentru derularea corespunzătoare a vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc – apreciează organizatorii evenimentului. Aceştia au atras atenţia, că înregistrarea participanţilor la misa în aer liber este posibilă numai până luni 22 aprilie.
  • Curtea Supremă de Casaţie şi Justiţie a amânat ieri pentru 15 mai pronunţarea sentinţei în dosarul de luare de mită pentru care este învinuit fostul viceprimar de la Cluj Napoca, Horvath Anna.
  • De astăzi până duminică nu mai bat clopotele în bisericile catolice şi protestante, ci doar toaca, iar astăzi se înroşesc ouăle, iar creştinii care s-au spovedit se împărtăşesc.
  • Organizaţia de Tineret a UDMR şi Organizaţia de Tineret a Naţionalităţilor Europene au organizat un flashmob la Sf. Gheorghe prin care au dorit să atragă atenţia asupra atacurilor îndreptate împotriva minorităţii maghiare şi a drepturilor minorităţilor etnice din România.
  • Județul Covasna a scăpat, deocamdată, de Pesta Porcină Africană, boala fără leac letală porcinelor, informează Direcţia Saniter-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna. Cele două focare, din zona Őrkő a municipiului Sfântu Gheorghe și din Valea Crișului, au fost oficial declarate stinse. Autoritățile mențin totuși restricțiile privind circulația porcinelor vii, sacrificarea acestora și circulația produselor alimentare din carne de porc.

Bejegyzés navigáció