Brüsszelről és az ellenzékről is beszélt tegnap Orbán Viktor magyar miniszterelnök a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelőjén, és többek között ismertette a kormány hétpontos családvédelmi akciótervét is. 

Kifejtette, hogy minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelét. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik a nagyszülői  gyermekgondozási díjat – sorolta a miniszterelnök.

Az évértékelő alatt a teljes ellenzék a Budai Várba hívta tüntetni híveit, ahol a hvg.hu helyszíni beszámolója szerint felszólaltak az ellenzéki politikusok. A kormányfő évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát kérték számon a jelenlegi kormányon.