A tiltakozók 18 óra körül kezdtek gyülekezni az MTVA-székháznak is otthont adó Kunigunda utcába. Az Index beszámolója szerint a tüntetők az ellenzék pártzászlóival, magyar és székely zászlóval felszerelkezve érkeztek a székház elé.

A tüntetésen a „rabszolgatörvény” visszavonását követelik a tüntetők, valamit nemtetszésüknek kívánnak hangot adni, amiért az MTVA nem engedélyezte vasárnap este az ellenzék képviselőinek, hogy beolvassák az 5 pontból álló követelésüket a közmédia csatornáin.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a „Szabadítsuk ki a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t!” címmel meghirdetett demonstráción kifejtette: a harmadik kétharmad után rá kellett jönniük, hogy nem hatékony az ellenzéki politika pusztán parlamentális eszközökkel, ezért zavarták meg az Országgyűlés ülését. Addig kell folytatni ezt a harcot, amíg a hatalom meg nem érti, hogy a nép nem kér az elnyomásból – jelentette ki.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kifejtette: a legnagyobb pozitív élménye, hogy olyan egység kovácsolódott az ellenzék soraiban, amilyenre soha nem volt példa. A következő években ezen az úton kell járni – tette hozzá.