Az Országos Diszkriminációellenes Tanács két-három héten belül tárgyalja azt a feljelentést, amit a Mentsétek meg Romániát Szövetség tett Maria Grapini európai parlamenti képviselő Facebook-bejegyzése ügyében – jelentette be ma Asztalos Csaba, a Diszkriminációellenes Tanács elnöke. A Mentsétek meg Romániát Szövetség egy Facebook-bejegyzés miatt jelentette fel tegnap az európai parlamenti képviselőt az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál.

Maria Grapini az ország határain kívül élő román állampolgárok Bukarestbe tervezett demonstrációja kapcsán a következő bejegyzést osztotta meg Facebook-oldalán: „Tájékoztatjuk a diaszpórában élőket, hogy az ostobasági díjat az USR székhelyén kell befizetni. Ostobasági igazolvány nélkül nem lehet részt venni a tüntetésen”.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség közleményében hangsúlyozza, a külföldön élő román közösségek sértegetése bárki részéről minősíthetetlen gesztus, magas köztisztséget betöltő személy részéről pedig teljes mértékben elfogadhatatlan.