Románia veszített Franciaország ellen, de csoportelsőként jut tovább a németországi kézilabda-világbajnokságon. Magyarország a harmadik helyen végzett a B csoportban, ami azt jelenti, hogy a felső ágba került, és a következő két fordulóban viszonylag gyengébb ellenfelei lesznek.

A csoportkör utolsó fordulójában kitűzött találkozó nem számított tétmérkőzésnek, hiszen a román csapat továbbjutása már korábban eldőlt. Ennek megfelelően néhány kulcsjátékost pihentetett Ambros Martin szövetségi kapitány, köztük Cristina Neagut és Eliza Buceschit.

A tegnap este elszenvedett 26-17 arányú vereség ellenére az eddig veretlen román válogatott megnyerte az A csoportot. A nyolcaddöntőben ellenfele a B csoport negyedik helyezettje, Csehország lesz, amelyet a magyar csapat 30-29-re legyőzött.

Az utolsó forduló hatalmas meglepetést is hozott: Svédország 31-28-ra megverte a világ- és Európa-bajnok Norvégiát, és ezzel megnyerte a B csoportot.

A nyolcaddöntős mérkőzések holnap kezdődnek. Magyarország Franciaország ellen lép pályára romániai idő szerint 18:30-től, a román-cseh összecsapás pedig hétfőn lesz, ugyancsak este fél hetes kezdettel.